Våga vara annorlunda

Det är inget fel med att inreda i efter en stil man gillar. Att ha ett helt hem inrett i shabby chich, nordiska stilen. marint, art deco är ju fantastiskt om det är det man gillar. Men man ska aldrig stanna upp för att ifrågasätta sin egen smak. Gillar man något annorlunda ska man följa detta oavsett vad utomstående kan tycka.

Det finns gott om exempel på hur man kan skapa något underbart utanför de vanligare inredningsstilarna. Man kan till och med skapa något som känns helt eget bara genom att blanda två till synes olika stilar. Tycker man om två stilar men känner att man inte har möjligheten att ge dem ett utrymme var i hemmet kan man alltid prova att kombinera de två.

sh_brick_interior_decoration_304382690

Det händer ganska ofta att man skapar något som passar väldigt bra ihop ändå. Men även om det kanske inte passar vid första anblick kan de två stilarna även fungera bara genom kontrasten som ställs mot varandra.

Men det är inte bara insidan av som man borde prova nya saker i. Detta är något man lika gärna kan applicera på utsidan av huset. Något som till exempel många bara accepterar som en självklarhet är husnumret. Detta behöver inte bara vara en siffra som hänger ovanför dörren. Man kan lika gärna stava siffran med bokstäver och skriva ”elva” med ett härligt typsnitt istället.

Det finns få saker som kan sägas vara rätt eller fel när det kommer till inredning och design. Men vad som är rätt för en själv det kan man nästan alltid hitta. Det gäller att experimentera för att hitta det man själv gillar, och låt det ta den tid det tar.