Sätt stilen med rätt belysning

Inredning är något som bör få växa fram över tid. Risken om du har för bråttom är att du gör val som du senare ångrar. Eller att stilen känns alltför konceptuell och saknar personlighet. Steg ett bör vara att bestämma vilken grundläggande känsla du vill utgå ifrån. Antagligen kommer den att bli tongivande för hela hemmet. Därefter är det ofta en god idé att jobba sig fram ett rum i taget.

Behov och användning bestämmer

Avgörande för hur du inreder de olika rummen i din bostad är till en stor del hur ni använder dem. Vilken typ av mat ni lagar eller om ni ofta har gäster hemma. Tycker ni om att äta frukost och läsa tidningen i sängen? Därtill kommer val av material, färg och möbler, som kompletteras med utvalda accessoarer. De sistnämnda kan bland annat utgöras av kuddar, plädar, vaser, dekorationsföremål eller lampor.

Lampor ger sista touchen

Belysning är en viktig del av varje inredning. Förutom att den ska vara tillräcklig och funktionell påverkas också atmosfären i rummet genom ditt val av lampor. Idag hittar du ett brett utbud av belysning även online, med många vackra designer. Där kan du skaffa dig en överblick och jämföra innan köp. Exempel på typ av ljuskällor att ha i åtanke är mysbelysning, takmonterade lampor och arbets- eller läslampor.