Så renoverar du det lilla badrummet effektivt

Badrummet är det nya svarta. Från att ha fokuserat på köket väljer nu fler och fler att istället lägga mer tid, energi och pengar på att inreda sina badrum.Vissa gör det för att skapa en privat oas, medan andra vill tillbringa tid med familjen i badrummet, vilket gör att vi investerar i bland annat större handfat, med plats att stå bredvid varandra, sittmöbler och inbjudande gröna växter. Ett badrum är personligt och därför kommer du antagligen förr eller senare att känna att du vill utföra en mer genomgripande renovering, för att kunna gestalta det helt efter eget tycke och smak.

Trångt är trendigt – eller?

Trenden är tydlig. Vi svenskar blir allt mer trångbodda, åtminstone de av oss som bor i städer. Och ett av de utrymmen i hemmet som ”krymper” när boytan blir mindre är utan tvekan badrummet. Det är inte för intet som Stockholmsduschen uppfanns. Detta gör att din badrumsrenovering kan bli något av en utmaning – inte minst när det gäller installation av badkar. Men handen på hjärtat – att sjunka ned i ett varmt skumbad som doftar av lavendel efter en lång arbetsvecka – är inte det ett slags definition av livskvalitet? Vi kan i sammanhanget rekommendera att kolla in denna sida, som har ett bra utbud av badkar i olika modeller.

Prioritera och kompromissa

Vi har alla olika prioriteringar vid en renovering, och vanligtvis en budget att förhålla oss till. För att få ut mesta möjliga av slutresultatet gäller det därför att kompromissa där det behövs, och fundera på hur du kommer att använda ditt badrum i vardagen. Om du nu har ett litet badrum, och badkaret är viktigt för dig – så kanske handfatet istället får bli av en mindre modell. Tänk också igenom hur du organiserar din förvaring, där smarta, vägghängda skåp och hyllor kan spara plats genom att byggas på höjden. Med snyggt kakel i nätt och modern utformning, skapar du slutligen en vacker inramning.