Så hittar du ramar till dina foton eller konstverk

Är du kreativt lagd och tycker om att fotografera eller sysslar med någon annan konstform kan det vara en bra idé att rama in ditt verk. När du ramar in din konst har du större möjlighet att visa upp verket, exempelvis i din inredning. Men det är också en bra present. Men det kan vara svårt att veta hur du hittar en passande ram. Därför får du i följande text några tips på hur du hittar rätt ram för dina foton eller verk.

Storlek

Till att börja med ska du tänka på att välja ram efter storleken på ditt konstverk. Säg att du har fixat en print av ett fotografi du är nöjd med. Då ska du välja samma storlek på ramen som på ditt foto. Till exempel 40×50 cm.

Material och färg

Nästa steg för att hitta en passande ram är att välja material på ramen. Det finns ett flertal olika sorters material att välja bland. Till exempel trä, plast och metall. Sedan finns det flera färger, exempelvis svart och vit.

Online eller butik

Vill du handla online är det smidigt att beställa via nätet. Men det går också att hitta ramar i butiker som säljer inredning.