Roliga sätt att använda väggutrymmet

När vi inreder tänker vi mycket på just golvytan och vilka möbler som kan ställas ut där. Men i alla denna planering bör man aldrig glömma bort att väggarna kan användas på många olika sätt de med. Och här kommer några tips på hur man kan göra något lite annorlunda.

Sätt upp en fondvägg

Fondväggar är något alla säkert är bekant med. Det är ett sätt att få in lite extra färg, mönster eller design i ett rum. En av de stora fördelarna med en fondvägg är man inte är i samma behov att att fylla upp utrymmet då man vill att tapet i sig ska synas så mycket som möjligt. Fondväggar är inte alltid bara mönster och färg dock. Man kan exempelvis hitta fondväggar som efterliknar en känd stads skyline eller liknande. Och tänk nu att kombinera en sådan tapet med en vägglampa som denna eller liknande.

Skapa en egen fotovägg

Fotovägg är en alternativ till fondväggen och kommer med fördelen att man själv kan experimentera med hur olika foton fungerar tillsammans. Att sätta upp en fotovägg kan göras på många olika sätt. En del väljer endast svartvita foton, eller bara foton i vissa ämnen, medan andra blandar fritt. Och inget val är rätt eller fel när det kommer till motiven. Så länge man hittar något man själv gillar är det allt som spelar roll.

Häng upp allt möjligt

Upphängt på väggarna hittar vi huvudsakligen tavlor, lampor och kanske en eller annan klocka. Men det finns inget som stoppar en från att hänga upp allt möjligt annat på väggen också. Man kan exempelvis hänga upp en cykel, både som dekoration och i förvaringssyfte. I ett hus med maritim inredning kan man alltid hänga upp lite antika fiskeredskap som fiskenät, fiskespön, harpuner eller liknande. Utgå gärna från ett eget intresse och satsa på att skapa något personligt och unikt.