Inredningstips för studenten

När man beslutar sig för att börja studera så innebär detta också i regel att man indirekt beslutar sig för att ha en ganska hårt åtstramad ekonomi de närmaste åren. Men för den skull så måste man ju trivas i sin lya. Här kommer några tips på billiga inredningstips för till exempel en stundent.Vid heltidsstudier så får man i studiebidrag knappa 3000 kronor, plus eventuellt ett lån som brukar ligga ungefär kring det dubbla. Tar man lån så kommer man alltså att ligga på en totalsumma kring 9000 kronor in per månad. Mer om hur mycket pengar du kan få kan du läsa hos CSN. Detta är inte en speciellt hög summa att leva på – men det går. Det finns till och med de som klarar att studera helt utan att ta några studielån, men då krävs att man har vissa besparingar redan innan. Det handlar således hursomhelst om att ha så låga utgiftskostnader som möjligt.

Studentrum

Hur kan vi då ändå inreda vårt studentrum eller lägenhet på ett billigt sätt. Hur man vill ha det hemmavid beror ju givetvis på tycke och smak, men följande är grundtips som funkar för alla.

  • Ikea – Ikea skulle man väl kunna säga är det bästa tipset egentligen för alla som vill budgetinreda men ändå vill få det snyggt. Det behövs ingen närmare presentation, men här kan du köpa alltifrån billiga möbler till serviser, och smarta förvaringsskåp för den lite mindre lägenheten.
  • Klä om – Får du tag på en gammal sliten soffa så kan du med fördel klä om den. Nu kanske du tycker att det låter lite krångligt, men det finns ett litet fusktips. Handlar det om en mindre soffa så kan du köpa enfärgade sängöverkast och helt enkelt klä in din soffa. Vips så har du en ny soffa.
  • Klä väggarna – Att sätta upp saker på väggarna ger otroligt mycket för känslan där inne. Man brukar tala om att rummet får liv. Upp med laghalsdukar, affischer, löpsedlar, you name it!