Förnya sovrummet med enkla medel

Sovrummet är noga räknat ett av de viktigaste rummen i huset. Här tillbringar vi i idealfallet omkring en tredjedel av våra liv. Sömnen har stor betydelse för vårt välbefinnande och hälsa i övrigt. Därför gäller det att inreda sovrummet på ett sätt som gör att vi trivs och kan koppla av. Ibland kan det också vara bra att ta ett steg tillbaka och fundera på hur inredningen kan förbättras.

Sängen en central punkt

Sängen är en central punkt i sovrumsinredningen. Det är viktigt att den är bekväm och anpassad efter dina individuella behov. Detta gäller längd och bredd men också hur mjuk madrassen är. Olika kroppar föredrar olika typer av madrasser. När du har valt ut en säng som fungerar ergonomiskt kommer turen till sängkläderna. Det går att hitta detta online. Välj gärna naturmaterial som andas för bästa komfort.

Färg och belysning ger helhet

Både färgsättning och belysning i sovrummet är grundläggande för att skapa den rätta rofyllda miljön. Ofta är enfärgade väggar i dämpad färgskala ett bra alternativ. Exempel på färger som rekommenderas kan vara blått eller grönt. Belysningen får också gärna vara mjuk och lite dämpad. Samtidigt ska den vara tillräckligt stark för att du ska kunna läsa morgontidningen eller en god bok på kvällen. En dimmer ger flexibilitet i ljussättningen.