Designa utsidan av huset

När man talar om design är det ofta insidan av huset vi går in på. Men det finns ju inget som säger att man inte kan designa utsidan av huset också. Av denna anledning tänkte vi titta närmare på just detta och vad man kan tänka på för att få ett snyggare yttre.

Taket

Om vi börjar uppifrån och går nedåt är ju taket den naturliga startplatsen. Många gånger tänker man inte på taket förrän det blir något problem med det. Men taket kan faktiskt göra väldigt mycket för husets utseende och att byta ut detta kan vara något av en ansiktslyftning. Det gäller så klart att försöka matcha taket med stilen man har på huset. Har man exempelvis ett mer modernt hus kan plåttak vara betydligt mer passande än ett tegel- eller papptak. De kommer dessutom i många utformningar.

Fasaden

Som vi vandrar nedåt kommer vi sedan till fasaden. Beroende på vilket fasadtyp man har man olika många alternativ när det kommer till design. Träfasaden är den helt klart mest variabla fasadtypen och tillåter inte bara att huset målas i alla möjliga färger utan även att en mängd olika dekorationer och liknande fäst direkt på fasaden. Tegelfasader går visserligen att måla, men det är inte alltid rekommenderat. De har dock mycket av samma möjligheter vad gäller dekoration. Putsade fasader är den tredje typen man kan ha och dessa kan också målas i alla möjliga färger, men det är svårt att fästa saker och ting på en putsad fasad utan att putsen spricker.